dimarts, 22 de desembre del 2020

Arròs integral

 COM PREPARAR L´ARRÒS INTEGRAL

En pes: 1 part d´arròs, 1,5 parts d´aigua freda, 1 gra d´all i oli

 d´ olivA.

     1 ració/pers per a un plat=80gr             1 ració/pers per amanida=40gr

1. L´arròs es pot rentar o no.
2. Pela i aixafa lleugerament un all.
3.Pren la cassola on bulliràs l´arròs, tira hi un raig d´oli i posa´l a calentar.
4. Tira-hi el gra d´all, a foc mig, deixa que es vagi daurant.
5. Tira-hi l ´arròs i enrosseix-lo un parell de minuts.
6. Sala´l i quan l´all agafi color marró el retirem.
7. Aboquem l´aigua freda i a foc fort, ho cuinem fins que arrenqui el bull.
8. Quan arrenqui el bull, abaixarem el foc al mínim i ho tapem.
9. Ha de bullir fent bombolletes i ho deixarem el temps que marqui el paquet, que pot anar des de 20 fins a 50 minuts.
10.No remenem l´arròs en cap moment.
11.Un cop l´arròs  ha absorbit tot l´aigua, apaguem el foc i ho deixem reposar 4-5 minuts. 
12. Ara ja es pot servir, cas de voler-lo fred, el deixem refredar, mai dintre la cassola; Estirem una làmina de paper de forn sobre una safata, hi posem l´arròs, i el deixem refredar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada