COM Coure L´arròs de gra curt
en pes: 1 part d´arròs bomba, arbori o carnaroli , 1 part d´aigua i un pessic de sal.
1 ració/pers 80gr
1. Posem l' arròs en un bol gran, el cobrim amb l´aigua i el remenem amb una espàtula per tal que deixi anar part del midó.
2. Posem un altre bol al costat i l ´ aboquem a través d´un colador.
3. Tornem l´ arròs al bol, el tornem a cobrir amb aigua, el remenem i el tornem
a colar.
4. Aquest procés el repetim fins a 3 vegades.
5. Pren una cassola i posa-hi l´ aigua que correspongui a la quantitat d´
arròs i un pessic de sal.
6. Sacseja ho per tal que s´integri bé.
7. Ho posem a foc viu fins que arrenqui el bull.
8. En aquest moment abaixem el foc al mínim, tapem i ho coem molt suau durant
15 minuts.
9. Passats els 15 minuts, apaguem el foc I el deixem reposar.
10. Per això, agafarem un drap de cuina i destaparem la cassola, la cobrirem
amb el pany i tornarem a posar la tapa. El deixarem reposar 5 minuts.
11. Passat aquest temps, ho destapem i amb una forquilla de fusta ho anirem
separant.
12. Si després d´això, l'arròs quedes enganxat, sempre pots
tornar-lo a passar per aigua i colar-lo, així queda més lleuger.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada